PROGRAMMA

Ontdek hier het PROGRAMMA van de ZESDE EDITIE van het KUMA ANIME FILM FESTIVAL.

PROGRAMMA ZAAL 1 (GROTE CINEMAZAAL)

PROMARE

9u30

Hiroyuki Imaishi, 111 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Het is ondertussen 30 jaar geleden dat Burnish, een ras van mutanten die vuur kunnen manipuleren, de helft van de wereld in de as legde. Wanneer een nieuwe groep van agressieve mutanten – die zichzelf Mad Burnish noemen – ten tonele verschijnt, is het aan Galo Thymos en zijn collega’s van het Burning Rescue team om de strijd aan te gaan met hun leider Lio Fotia.

BIRTHDAY WONDERLAND

11u30

Hiroyasu Ishida, 117 min., Japans gesproken, Engels ondertiteld

Het meisje Akane is een dromer. Een paar dagen voor haar verjaardag gaat ze naar de antiekzaak van haar tante om haar geschenk op te halen. Tussen de oude rommel in het winkeltje vindt ze een magische steen. Plotseling verschijnt Hippocrates, een alchemist uit een andere wereld.

BELLE

14u00

Mamoru Hosoda, 121 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

De zeventienjarige Suzu woont met haar vader op het platteland. Jarenlang is ze nog maar een schim van zichzelf tot ze de virtuele wereld ‘U’ ontdekt. Daar doet ze zich voor als de wereldberoemde zangeres Belle. Ze ontmoet een intrigerend wezen met wie ze op ontdekkingsreis vertrekt en met wie ze tal van avonturen beleeft. In haar queeste naar haar ware zelf kruist ook de liefde haar pad.

ONE PIECE FILM: RED

16u15

Goro Taniguchi, 115 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Uta is de meest geliefde zangeres ter wereld en staat erom bekend dat ze haar identiteit verbergt tijdens haar optredens. Nu, voor de allereerste keer, zal Uta zichzelf aan de wereld tonen tijdens een concert op het muziekeiland Elegia. Dit trekt de aandacht van piraten, de marine en Monkey D. Luffy en zijn bemanning. Ze komen allemaal naar het concert om van Uta’s stem te genieten, die omschreven wordt als buitenaards. Het evenement begint echter met een schokkende onthulling: Uta is de vervreemde dochter van Red-Haired Shanks – Luffy’s grote idool.

COWBOY BEBOP: THE MOVIE

18u30

Shinichirô Watanabe, 120 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Wanneer er een tankwagen midden in een stad wordt opgeblazen, komt er een dodelijk virus vrij. De Bebop-crew gaat onmiddellijk achter de dader aan als ze horen dat er een grote beloning wordt uitgeloofd. De zaak wordt almaar vreemder als blijkt dat de koelbloedige Vincent Volaju – waarvan aangenomen werd dat hij al tientallen jaren dood was – de hoofdverdachte van de aanslag is…

EVANGELION 1.11

20u30

Masayuki, Kazuya Tsurumaki en Hideaki Anno, 98 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Vijftien jaar na de “Tweede Impact”, een ramp van ongeëvenaarde omvang die de halve mensheid heeft vernietigd, nemen de overlevenden stapje voor stapje hun dagelijkse leven weer op. Een 14-jarige tiener, Shinji Ikari, wordt door zijn vader, die hij al enkele jaren niet meer heeft gezien, naar Tokio 3 geroepen. Een reusachtig schepsel, een “Engel”, duikt op in de stad. Het leger zet onmiddellijk de aanval in maar tevergeefs. in het hoofdkwartier van de NERV, een geheime organisatie, komt Shinji achter het bestaan van een gigantisch humanoïde wapen. Zijn vader geeft hem de opdracht onmiddellijk het bevel er over te nemen en de strijd tegen de Engel aan te gaan. En zo komt Shinji aan boord van de Eva-01 terecht. Het lot van de hele wereld rust op zijn schouders, maar hoe zal Shinji deze eerste strijd aanpakken?

PROGRAMMA ZAAL 2 (KLEINE CINEMAZAAL)

LEZING: HET WERK VAN MAMORU HOSODA

14u00

Door Tess Wiskerke

In deze lezing gaat Tess Wiskerke (Kaboom Animation Festival) dieper in op het werk van Anime regisseur Mamoru Hosoda die met zijn Anime Films Summer Wars, Wolf Children, Belle en Mirai de harten van veel Anime filmliefhebbers veroverde.

MIRAI NO MIRAI RETRO MAMORU HOSODA

16u15

Mamoru Hosoda, 98 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

De vierjarige Kun-chan kan maar moeilijk omgaan met de komst van zijn zusje Mirai in het gezin. In de achtertuin van zijn ouderlijk huis vindt hij een toegangsdeur die hem toelaat terug in de tijd te reizen en zijn moeder als een klein meisje tegen te komen. Door middel van zijn avonturen weet Kun-chan zijn perspectief te veranderen en stilaan de grote broer te worden die hij moet zijn.