PROGRAMMA

Ontdek hier het PROGRAMMA van de VIJFDE EDITIE van het KUMA ANIME FILM FESTIVAL. Het PROGRAMMA is nog niet compleet en wordt aangevuld met nieuwe TITELS. Klik op een TITEL om TICKETS te kopen.

PROGRAMMA ZAAL 1 (GROTE CINEMAZAAL)

RIDE YOUR WAVE

9u30

Masaaki Yuasa, 95 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Minato is een jonge brandweerman, die altijd het goede wil doen. Maar ondertussen droomt hij van het lange meisje met kastanjebruin haar, dat elke dag zo moeiteloos over de golven surft. Zo vrij als Hinako zich voelt op zee, zo onhandig voelt ze zich op het land. Een aanbiddelijke meet-cute brengt ze samen en een summer of love aan het strand volgt. Het is hun eerste verliefdheid die alles in zich heeft om voor altijd te zijn. Tot plots alle kleur uit de wereld trekt. Hij sterft. Maar in die intense rouw gebeurt er iets wonderschoons. Het universum opent zich, zodat zij op magnifieke, magische wijze afscheid kunnen nemen.

Winnaar van de Best Animated Feature award op zowel Fantasia, Sitges als het Shanghai International Film Festival.

PENGUIN HIGHWAY

11u30

Hiroyasu Ishida, 117 min., Japans gesproken, Engels ondertiteld

Wanneer de tienjarige Aoyama een groep penguins ziet opduiken in zijn wijk, besluit hij uit te zoeken waar ze vandaan komen. Hij raakt al snel verwikkeld in een avontuur met moddermonsters en een mysterieuze jonge dame. Debuterend regisseur Ishida Hiroyasu vergaarde in binnen- en buitenland veel lof voor dit prachtige geanimeerde sciencefictionavontuur over de magie van kind zijn. Een absolute must see op het grote scherm!

Prachtige Anime Film en een must see op het grote scherm!

WEATHERING WITH YOU

14u00

Makoto Shinkai, 112 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Wanneer een jongen besluit om een klein dorp achter zich te laten en weg te rennen naar Tokyo, wordt hij getroffen door eenzaamheid. Met weinig geld en in een periode van uitzonderlijk slecht weer, houdt hij zijn hoofd maar moeizaam boven water. Dan raakt hij bevriend met een weesmeisje dat een magische kracht lijkt te hebben: het laten stoppen van de regen, en het laten opklaren van de lucht…

HOWL’S MOVING CASTLE

16u15

Hayao Miyazaki, 119 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Sophie is achttien en werkt zich te pletter in de hoedenwinkel die haar vader ooit bezat. Op een uitje naar de stad loopt Sophie de mysterieuze tovenaar Howl tegen het lijf. Howl is verschrikkelijk knap maar wanneer de jaloerse Heks van Verspilling hen samen ziet besluit ze Sophie te vervloeken. Sophie wordt in een klap 72 jaar ouder en om haar geheim te bewaren vlucht ze naar Howl’s kasteel. Die herkent haar niet en neemt Sophie aan als huishoudster. Al snel zet de oude Sophie het kasteel op stelten.

DRAGON BALL SUPER:BROLY

18u30

Tatsuya Nagamine, 100 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Als Goku en Vegeta geconfronteerd worden met de macht en kracht van de legendarische Super Saiyan Broly, gaan zij hun dodelijkste uitdaging ooit aan. Zullen zij genoeg kracht hebben om hun thuis te beschermen? Of zal alles en iedereen nodig zijn om tegen deze onaantastbare macht op te kunnen?

Dragon Ball Super: Broly is de eerste film uit de Dragon Ball Super serie. Hij is gebaseerd op het originele verhaal, scenario en de character designs van schepper Akira Toriyama en heeft een gemoderniseerde grafische stijl die herinnert aan de klassieke Dragon Ball manga serie.

YOUR NAME 20u30

Makoto Shinkai, 106 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Mitsuha is de dochter van de burgemeester van een klein bergdorpje. Ze is een studente die samen met haar zus bij haar grootmoeder woont. Ze is erg ongeïnteresseerd in de shinto-rituelen en heeft geen zin om haar vader te helpen met de verkiezingsstrijd. Ze droomt ervan om het saaie dorpje te verlaten en haar geluk te proberen in Tokio. Taki is een student in Tokio die parttime werkt in een Italiaans restaurant. Elke nacht heeft hij een vreemde droom waarin hij verandert in een meisje dat in een bergdorpje woont.

PROGRAMMA ZAAL 2 (KLEINE CINEMAZAAL)

PORCO ROSSO

14u00

Hayao Miyazaki, 94 min., Japans gesproken, Engels ondertiteld

Het is 1930. Het is de tijd van lucht-piraten, premiejagers en allerlei ander soort piloten. De sluwste en beste van alle piloten is Porco Rosso. Porco Rosso is een man met het hoofd van een varken. Hij verdient zijn brood door middel van baantjes zoals mensen redden van piraten.

LEGEND OF THE MILLENIUM DRAGON

16u15

Hirotsugu Kawasaki, 100 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Een jonge held reist tegen wil en dank naar een verleden met monsters, draken en verborgen krachten. Door een aantal onvoorstelbare gevechten en avonturen verandert de verlegen scholier Jun in een held die het kwaad moet verslaan om de wereld te redden.

GHOST IN THE SHELL 2: INNOCENCE

18u30

Mamoru Oshii, 100 min., Japans gesproken, Nederlands ondertiteld

Batou is een levende cyborg wiens lichaam volledig door mensen werd gemaakt. Het enige ‘menselijke’ aan hem is zijn brein, waarin de herinneringen sluimeren van een vorig leven. De wereld van Batou lijkt echter niet in het geringst op zijn droom: de grens tussen mens en machine is namelijk volledig vervaagd, en de mensen zijn vergeten hoe ze ‘menselijk’ moeten zijn. Ironisch genoeg is het de cyborg die dit maar al te goed beseft, en hij probeert iets van de menselijke essentie terug te winnen: de onschuld. van de lucht…